Bentleigh Townhouses

Close

The proposed development in Bentleigh proposes 21 new dwellings, each with 2-3 bedrooms in a growing residential zone.

To reduce visual impact and amenity strain on the area, the proposed carpark will be underground, including 1-2 parking spaces for each residence, plus visitor parking. Internally, a light court with hanging gardens has been created by removing a large volume from the centre of the building. This has the effect of flooding the central atrium with light, which can in turn- penetrate the south facing units. Planting screens provide privacy to residents, and existing neighbours, as well as visual connection to greenery.

The building itself consists of a solid and semi-transparent brick in a hit and miss format, in a mix of light grey and white to form the main street interface of the building, referencing the traditional brick veneer seen in the surrounding residential area. Horizontal and vertical articulation of materials express the multi-residential nature of the building, with each element identifying a separate residence.  The more recessive, setback forms above consist of slate and timber, remaining neutral to the building overall, but differentiating from the brick below- with the intention to emphasise the lower levels as wall and the upper as a roof form.

 

Projects