About Us
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipi Suspendisse ultrices hendrerit nunc vitae vel a sodales. Ac lectus vel risus suscipit venenatis. Morbi dignissim mi non dui phaedrum ullamcorper.

Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany

+49 30 24041420

ouroffice@any.com

Follow Us
Residential Addition, Preston

A rather lovely existing timber villa was let down by its assortment of tatty ‘lean-to’s’ that accommodated an inadequate kitchen and external WC. The lack of connection and coherence in the arrangement of spaces meant that the occupants (a family of four) tended to remain in their bedrooms rather than socialising together.

The brief was one of problem solving. With the bedrooms remaining, all the fun was to happen out the back. A generous rear yard, although south facing, surrounded by tall mature trees invited an opportunity to open the house up and out.

The response needed to capture the tall views to the south while gaining a northerly orientation and not overshadowing the rear yard. A link and courtyard between the existing house and addition, allows views from the snug to the rear landscape, creating visual connection with acoustic separation.

Apart from added functionality, environmental performance, and enjoyment of a new house, the overwhelming difference has been the increased family interaction and connection that this new environment allows.

Project Details

Architect: Taylor Reynolds Architects
Client: Private
Builder: Kwaliteit Constructions
Status: Completed, 2022
Photographer: Patrick Reynolds

Traditional Custodians: Wurundjeri people of the Kulin Nation

Selected works
Selected Works